stadion stole - Top sportsbegivenheder over hele verden

Sport er en af de ting, som bliver fulgt mest over hele verden. Især fodbold er en af de sportsgrene, som er med til at skabe relationer mellem personer, som måske ikke har andet til fælles. Derfor er fodbold også centralt i de største sportsbegivenheder i verden – såvel som når det kommer til at satse på Betsafe.

VM i fodbold er verdens største begivenhed

Det er dog verdensmesterskaberne i fodbold, som opnår størst interesse. Omkring 3,5 milliarder personer følger med i verdensmesterskabet, som er en særlig begivenhed, der også kun finder sted hvert fjerde år. 

Seertallet afhænger naturligvis af hvilke hold, der er på banen. For at sætte tingene i perspektiv kan vi fortælle at mere end en milliarder personer fulgte med, da VM-finalen mellem Tyskland og Argentina løb af stablen i 2014.

Så mange følger med i Tour de France

Tour de France kapløb 300x231 - Top sportsbegivenheder over hele verdenApropos Frankrig så er Tour de France også en af de største sportsbegivenheder. Det er ikke kun i Frankrig, men faktisk i hele verden. Tour de France er et cykelløb, som er blevet afholdt i Frankrig siden 1903. Hver sommer cykler verdens bedste cykelryttere i Frankrig og måske også nabolandene i løbet af lidt over tre uger, før de når til mål ved Champs-Élysées i Paris. Det estimeres at 12 millioner personer er med som tilskuere på de franske landeveje. Derudover bliver løbet transmitteret i 190 lande hvor 3,5 milliarder tv-seere følger med.

Danskerne elsker sommer-OL

Sommer-OL samler rigtig mange personer. De Olympiske Lege, som bliver afholdt hvert fjerde år er det største mål, som mange atleter drømmer om at nå. Sommer-OL blev afholdt for første gang i 1896 og i den seneste udgave i Rio i Brasilien deltog 207 nationer.

11.544 sportsudøvere pakkede kufferten og tog til Brasilien, hvor legene blev afholdt i løbet af lidt over to uger. Ved sommer-OL deltager deltagerne i 41 discipliner i 28 forskellige sportsgrene. Danskerne er vilde med sommer-OL og OL i Rio i 2016, OL i London i 2012 og OL i Atlanta i 1996 er de mest sete event på dansk TV nogensinde.

Vinter-OL er også en stor sportsbegivenhed

vinter OL 300x250 - Top sportsbegivenheder over hele verdenDanmark er ikke en vintersportnation og derefter følger flere danskere med i sommer-OL end vinterudgaven. Men derfor bliver det alligevel ikke større for mange sportsudøvere. 92 nationer deltog ved legene i PyeongChang i 2018. Her var der næsten 3000 deltagende atleter, som dystede i 15 forskellige discipliner.

Norge er suverænt den mest succesrige nation ved vinter-OL. Norge har i alt vundet 368 medaljer hvoraf 132 af medaljerne var guld. USA er den næstbedste nation ved vinter-OL. For amerikanerne er det blevet til 305 medaljer hvoraf 105 har været guld.

Champions League finale er den største tilbagevendende sportsbegivenhed

Der er mange, der tror at Super Bowl er den største sportsbegivenhed, der vender tilbage hvert år på TV’et. Der er også mange personer, som følger med i den årlige finale i NFL. Fx fulgte 115,2 millioner personer med i fjernsynet, da Super Bowl XLIX blev afholdt i 2015. Faktisk er de 20 mest sete tv-begivenheder i USA gennem historien alle sammen Super Bowls med undtagelse af det sidste afsnit af TV-serien ”Mash”, som fik 105,9 millioner tv-seere til at tænde for den sorte boks i 1983.

Super Bowl er stort men Champions League finalen er større, i hvert fald når det kommer til interessen. I 2012 fulgte 167 millioner seere med da Atletico de Madrid og Real Madrid tørnede sammen i Champions League finalen i 2014.