Qatar 2022 - FIFA World Cup i Qatar 22: Alt hvad du behøver at vide!

Sportskonkurrencer har spillet en stor rolle i menneskers liv gennem historien. Kampe i sig selv er fantastiske at opleve, med positiv energi og en følelse af fællesskab, mens man hepper på det samme hold. Selv sportsvæddemål kan være en sjov del af oplevelsen, som mange mennesker prøver ved at bruge Odds Bonus.

FIFA World Cup er det mest berømte fodboldmesterskab, og med det næste rundt om hjørnet vil denne artikel fortælle dig om ting, du har brug for at vide.

Hvor sker der?

Det er første gang, at VM afholdes i Mellemøsten. Qatar vandt buddet i 2010. trods mange kontroverser om placering. Kampene spilles på otte stadioner i fem forskellige byer: Lusail, Al Khor, Doha, Al Rayyan og Al Wakrah.

Hvornår sker det?

fodbold 2022 300x253 - FIFA World Cup i Qatar 22: Alt hvad du behøver at vide!I år varer FIFA World Cup fra 20. november til 18. december. Dette vil være den første turnering, der ikke afholdes i maj, juni eller juli, men snarere senere i efterårsmånederne. Dette gøres på grund af den ekstremt høje temperatur, som kan være farlig for spillerne. Gennemsnitstemperaturen i juli er 41°C. Selvom temperaturen nu vil være betydeligt lavere, vil alle stadioner have aircondition.

Qatar-holdet åbner turneringen den 20. november med deres kamp mod Ecuador. Den første kamp for det danske fodboldhold spilles mod Tunesien to dage senere.

Den officielle maskot

Den officielle maskot for dette års VM bliver La’eeb. Hans navn kommer fra arabisk og betyder “superdygtig spiller”. La’eebs mål er at sprede glæde og selvtillid overalt. Det siges, at han kommer fra et parallelt univers, hvor turneringsmaskotter bor. Han promoverer sloganet ‘Nu er alt’ og opfordrer alle til at tro på sig selv.

Lande, der deltager i turneringen

I den forrige turnering i 2018 var der 24 lande, der konkurrerede. I år vil antallet af deltagere tælle 32 lande. 

Denne turnering vil være den første debut i FIFA-mesterskabet for Qatar-holdet. Det gør det til det første hold, der debuterede som vært, siden Italien gjorde det i 1934. Nogle lande vil også få deres comeback til konkurrencen efter ikke at have deltaget i flere turneringer. Wales, som har rekordforskellen, vil deltage i turneringen for første gang efter 64 år uden at konkurrere.

Verdensmesterskab i fodbold 300x188 - FIFA World Cup i Qatar 22: Alt hvad du behøver at vide!Et af de vigtige spørgsmål i denne sæson var, om de vil lade det russiske fodboldhold deltage i VM. Rusland fik forbud mod at deltage i alle større sportsbegivenheder i 2019 i de næste fire år på grund af doping. I nogen tid var der ideen om, at holdet skulle deltage som den russiske fodboldunion. Men efter det russiske angreb på Ukraine blev de suspenderet fra at deltage i internationale konkurrencer, herunder FIFA World Cup.

Servering af alkohol ved VM

I Qatar er der love mod at drikke alkohol og blive fuld i offentligheden. Man kan få bøder eller endda idømt tid i fængsel. Da de er vært for dette års mesterskab, besluttede de at lempe deres love. De vil oprette fanzoner rundt om i landet, hvor servering og indtagelse af alkohol vil være tilladt uden for stadionerne. Der vil også være udpegede områder, hvor de fulde fans vil have en chance for at ædru op.