Mest værdifulde selskab udvalgt billede - Novo Nordisk er det mest værdifulde selskab i Norden

Ifølge en artikel i Børsen er Novo Nordisk det mest værdifulde selskab i norden og dette kan overraske de personer, der troede at Mærsk topper listen. Men en ting er at have et værdifuldt selskab og en anden ting er en stor omsætning. Mærsk er nummer tre på listen over Nordens største virksomheder målt efter omsætning, men hvis man måler efter markedsværdi er Novo Nordisk det mest værdifulde nordiske selskab, ligesom Spildansknu bonuskode er den mest værdifulde til at spille online spil

Norske Equinor har den største omsætning i norden

Novo har en markedsværdi på 728 milliarder danske kroner. Firmaet havde en omsætning på omkring 112,5 milliarder danske kroner, som er omkring tre gange mindre end det nordiske selskab, der topper listen over nordens største virksomheder målt efter omsætning. Her er der tale om olieselskabet Equinor, der har en årlig omsætning på ca. 380 milliarder kroner. Olieselskabet, som tidligere hed Statoil, har en markedsværdi på 538 milliarder kroner.

Mest værdifulde selskab byudsigt - Novo Nordisk er det mest værdifulde selskab i Norden

Svenskerne dominerer listen over nordiske selskaber med succes

Svenskerne har stor succes med flest selskaber med størst årlig omsætning på den nyligt offentliggjorte top ti. Sverige er repræsenteret med de seks firmaer; AB Volvo, Volvo Cars, Ericsson, Hennes & Mauritz, Skanska og Vattenfall. Finland er ligesom Norge repræsenteret med et enkelt selskab på listen; Nokia.

Som tidligere nævnt figurerer A.P. Møller-Mærsk også på listen. Mærsk-koncernen har en årlig omsætning på omkring 195 milliarder kroner. Du kan se top ti over de nordiske selskaber med størst omsætning nedenfor.

1.    Equinor (Norge)

2.    AB Volvo (Sverige)

3.    A.P Møller-Mærsk (Danmark)

4.    Nokia (Finland

5.    Volvo Cars (Sverige)

6.    Ericsson (Sverige)

7.    Hennes & Mauritz (Sverige)

8.    Skanska (Sverige)

9.    Novo Nordisk (Danmark)

10. Vattenfall (Sverige)

Novo Nordisk er blandt de 100 mest værdifulde selskaber i verden

Det bliver spændende at se hvor Novo Nordisk ligger i forhold til de mest værdifulde selskaber i hele verden. Sidst der blev opgjort lister over dette tema var i henholdsvis 2008 og 2013, så mon ikke at der kommer en ny liste inden længe? I 2013 havde Novo en markedsværdi på omkring 550 milliarder kroner og det placerede det danske selskab på en flot 66. plads over de 100 mest værdifulde selskaber i verden.

Mens Børsen nævner at Novo Nordisk har en markedsværdi på 728 milliarder danske kroner, så skriver Danmarks Radio at det danske firma har en værdi på 600 milliarder kroner.  Begge medier kårer dog Novo Nordisk som den mest værdifulde virksomhed i Danmark.

Ozempic-pillen er vejen fremad

Novo Nordisk har især nydt succes takket været GLP-1-midlet, som er et middel, der stimulerer bugspytskirtlen til at sætte gang i produktionen af insulin. Det danske selskab har blandt andet succes med produktet Victoza, som er i stærk vækst og for nylig lancerede Novo også Ozempic, som kræver blot en ugentlig indsprøjtning i behandling af diabetes.

Netop Ozempic er det produkt, som Novo satser på at kunne lancere i pilleform i 2021. I dag kan man kun behandle diabetes med injektion, men Novo Nordisk er godt i gang med at teste en Ozempic-pille, hvis succes kan bidrage endnu mere til det danske selskabs status, som det mest værdifulde selskab i norden.