MLS spillere udvalgt billede - Disse MLS-spillere går glip af ligaen når de rejser til VM i Rusland

I USA har de ikke en fodboldsæson, der starter omkring sommeren og som slutter i maj, som vi fx har i Danmark eller i andre populære europæiske fodboldligaer, som fx i Spanien, Italien eller England. Fodboldsæsonen starter i begyndelsen af marts i USA og den regulære sæson slutter i slutningen af oktober. Derefter er der play-offs mellem den 31 oktober og MLS Cup, som bliver afholdt den 8 december i år.

Det betyder at turneringen holder 9-dages pause i juni måned, når der VM i fodbold i Rusland. Det amerikanske fodbold landshold har ikke kvalificeret nationen til verdensmesterskabet, men selvom de amerikanske fodboldspillere ikke kommer til at synge deres nationalmelodi i Rusland i år, så er der stadigvæk MLS-spillere, der skal afsted til Rusland.

MLS spillere fodboldstadion - Disse MLS-spillere går glip af ligaen når de rejser til VM i Rusland

Flere Los Angeles spillere skal afsted til Rusland

Den unge egyptiske forsvarsspiller Omar Gaber spiller til dagligt for Los Angeles FC. Den 26-årige fodboldspiller har repræsenteret Egypten 23 gange og derfor er det meget sandsynligt at Gaber bliver en del af truppen, der møder Uruguay, Saudi Arabien og værterne Rusland i gruppespillet.

I Los Angeles klubben finder vi også Steven Beitashour, som er en midtbanespiller på Irans fodboldlandshold samt angriberen Carlos Vela, der er en af de mange mexicanske MLS-spillere.

Derudover spiller den costaricanske angriber Marco Ureña også hos Los Angeles FC og han er sikkert er en af de spillere, der skal med Costa Rica landsholdet til Rusland. Derudover forventes det at de to gutter Ronald Materrita og Rodney Wallace, som til dagligt er holdkammerater i New York City bliver udtaget af landsholdstrænere Óscar Ramirez, der skal vælge VM-truppen. Udover de førnævnte spiller forsvarsspilleren Francisco Calvo også i MLS i Minnesota og David Guzmán spiller hos Portland Timbers.

Det costaricanske fodboldlandshold skal møde Brasilien, Schweiz og Serbien i gruppespillet og Danmark kan derfor kun forvente at møde disse MLS-spillere, hvis begge nationer når til semifinalen.

Danmark skal op imod peruvianske MLS-spillere

Men selvom Danmark ikke skal møde de førnævnte MLS-spillere fra Costa Rica i gruppespillet, så skal Christian Eriksen og co. op imod MLS-spillere fra Peru. Den rutinerede midtbanespiller Yoshimar Yotún spiller til dagligt i Orlando City og Andy Polo er en anden midtbanespiller, som er udtaget til den foreløbige VM-trup på 24 mand, der skal skæres ned til 23 fodboldspillere i sidste ende.

Udover Yotún og Polo, så kan de danske superliga-spillere få gensyn med Edison Flores, som er en peruviansk midtbanespiller, der til dagligt spiller i Aab. Danmark spiller sin første kamp i gruppespillet mod Peru den 16 juni 2018 på Mordovia Arena stadionet i Saransk. Udover Peru, så skal Danmark også spille mod Australien og Frankrig i gruppespillet til VM i fodbold i Rusland 2018.