protest - Fem ting du kan gøre mod den globale opvarmning

Den globale opvarmning er ingen nyhed, men hvor meget gør du for at reducere dit klimaaftryk? Mange personer gør ingenting, da det føler at det ikke nytter noget. Men hvis alle har den tilgang til tingene, kommer vi ingen vegne. Nedenfor får du fem gode eksempler på hvordan du kan gøre en forskel

Brug mindre vand 

Du kan spare på din vandregning og være mere miljøvenlig på samme tid. Fx kan du undgå at lade vandet løbe, når du fx vasker tallerkenerne op eller børster tænderne. Ligeledes kan du slukke for bruseren, mens du tager shampoo i håret, eller lader den sidde i et par minutter. Du kan også netop vaske dit hår færre gange om ugen. Faktisk er der mange, som argumenterer at du kun behøver at vaske dit hår to gange om ugen. 

Sorter dit affald

Affaldsseparering 300x176 - Fem ting du kan gøre mod den globale opvarmningSørger du for at sortere dit affald? Du kan i høj grad reducere dit klimaaftryk ved at genbruge og at sortere det genanvendelige affald. Gør det nemt at sortere affaldet derhjemme, så det ikke bliver til en kedelig tjans. Du kan også spare penge på dit forbrug og være mere bæredygtig ved at handle mere fornuftigt. Køb kun det du har brug for, og undgå produkter, der kun kan anvendes en gang.  

Hop på jernhesten

Mange danskere cykler allerede, men hvis du ikke cykler meget i forvejen, kan du overveje at gøre det mere. Du reducerer dit klimaaftryk, når du ikke kører lige så meget i bil, som du måske plejer. Skal du nedlægge længere afstande, kan du overveje at tage toget eller bussen. Det er stadigvæk bedre end at køre i bil, i hvert fald hvis du ønsker at være bedre ved planeten. 

Ændre dine madvaner

Du kan være mere miljøvenlig ved at spise mindre kød og at færre mælkeprodukter. Begge dele kræver mange ressourcer til at producere det, og derfor er der flere personer, som er blevet vegetarer eller veganere for at leve mere bæredygtigt.

Brug mindre strøm

energibesparelse 221x300 - Fem ting du kan gøre mod den globale opvarmningLigesom at du kan spare på din vandregning, kan du også bruge mindre strøm. Du kan købe elektroniske produkter, som har det har det grønneste certifikat. Naturligvis kan du også sørge for at have bæredygtigt lys i loftet, og at slukke lyset, når du ikke har brug for kunstig belysning.

Desuden kan du vaske dit tøj ved en lavere temperatur, eller bruge det flere gange, før du smider det til vask. Du kan også slukke for fjernsynet og din router, når du ikke bruger ting som dem om fx natten. 

 Er du typen, som altid har din oplader i din stikkontakt, kan du huske at tage den ud, når du ikke bruger den. Alternativt kan du bruge en elspareskinne og på den måde undgå at have elektroniske produkter på standby.