fodbold - Top 5 danske atleter

For nyligt kunne danskerne stemme på nogle af de bedste danske sportsstjerner nogensinde. I den forbindelse blev Michael Laudrup kåret til den største danske sportsstjerne siden grundlæggelsen af Dansk Idrætsforbund i 1896. Hvem er Laudrup og de fire andre største danske atleter nogensinde?

Victor Axelsen

En af de spillere, som du stadig kan spille på ligesom du spiller på almindelige sportsgrene og spillere med Nordicbet Bonus, er Victor Axelsen.. Den danske sportsstjerne er altså en spillende legende. Axelsen er født i Odense på Fyn, og har været aktiv som badmintonspiller siden 2010. Den høje gut på 1,94 meter har tidligere toppet verdensranglisten i 2017, og på skrivende fod er han nummer to i verden. Desuden vandt Axelsen guld i badminton i Tokyo, og det er spændende at se hvad han stadigvæk kan nå at opnå i sin karriere. 

Michael Laudrup

Michael Laudrup er en sand fodboldlegende. Laudrup blev født på Frederiksberg i 1964, og startede med at spille fodbold kun syv år senere. I sin ungdomskarriere spillede han både for Vanløse, Brøndby og KB. Det var måske første gang at han skiftede mellem rivaler, men det skete også senere i karrieren. I 1994 foretog Laudrup ”det forbudte skifte” fra FC Barcelona til ærkerivalerne fra Real Madrid. Laudrup nåede at spille 104 landsholdskampe for Danmark og var med til at vinde EM i 1992. 

Michael Laudrup 300x174 - Top 5 danske atleter
Doha Stadium Plus Qatar from Doha, Qatar, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Eskild Ebbesen

Hvis du er glad for at følge med i OL, kender du sikkert allerede til Eskild Ebbesen. Ebbesen er oprindeligt fra Silkeborg i Midtjylland, og begyndte at dyrke roning i en tidlig alder. Han er især kendt for at være en del af Guldfireren og han har blandt andet vundet guld ved OL tre gange. Desuden blev det også til to gange OL-bronze, seks guldmedaljer ved VM og to gange VM-sølv. Derfor er Eskild Ebbesen ikke overraskende også en del af Hall of Fame for dansk idræt. 

 Mange danskere kender også Ebbesen fordi han dansede sammen med Marianne Eihilt i Vild Med Dans i 2005. Her endte han i finalen, men måtte se sig slået af Mia Lyhne og Thomas Evers Poulsen. Alligevel kalder dommer Jens Werner Ebbesen for den bedste nogensinde i Vild Med Dans. 

Caroline Wozniacki

Kommer vi nogensinde til at se Caroline Wozniacki i Vild Med Dans? Hun har tidligere takket nej tak, selvom at TV2 har spurgt hende ad flere omgange. Man kan sige at den danske tennisstjerne har undgået Vild Med Dans med at narre sin storebror Patrik Wozniacki, der ikke havde planer om at deltage, men som endte med at danse med Claudia Rex.

 Uanset hvad er der ingen tvivl om at Carolina Wozniacki er en sportslegende i Danmark. Ikke alene er hun en af de bedste danske tennisspillere nogensinde, hun er en af verdens bedste tennisspillere nogensinde. Den dansk-polske kendis er tidligere verdensetter, og hun vandt blandt også Australian Open, før hun valgte at stoppe karrieren. Der går rygter om at hun måske starter med at spille igen på et tidspunkt. Det ved man aldrig, lige nu fokuserer hun sikkert på sin lille datter.

Caroline Wozniacki 300x213 - Top 5 danske atleter
Hanson K Joseph, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Peter Schmeichel

Vi slutter med endnu en fodboldstjerne. Schmeichel anses ikke alene som værende en af de bedste danske sportsudøvere nogensinde, han betragtes også som historiens bedste målmand. ”The Great Dane” blev født i Gladsaxe i 1963 og det var også her han startede med at spille fodbold. 

Schmeichel har blandt andet spillet for Brøndby i Danmark, men han er mest kendt for sin tid hos Manchester United. Den danske kendis spillede for De Røde Djævle i perioden mellem 1991 og 1999 hvor det blev til 292 kampe. Schmeichel optræder stadigvæk i dansk Tv den dag i dag, hvor han er fodboldkommentator for især de danske landsholdskampe.