euro - Sportsturneringer med de største præmiesummer

Det handler ikke om at vinde, det handler om at have det sjovt. Denne sætning har vi alle sammen hørt mange gange og selvom det ikke altid handler om at vinde, så kan verdens bedste sportsudøvere vinde mange penge, hvis de tager sejren hjem – ligesom når du spiller i 888casino. Vi har kigget på nogle af de sportsturneringer hvor vinderne vinder de største præmiesummer.

Champions League distribuerer flest penge

Fodbold er blevet til en stor forretning og derfor er det også her vi finder den største præmiesum i sportens verden. Det kan vi se på de høje lønninger, som fodboldspillere som fx Pogba, Cristiano Ronaldo, Messi og alle de andre får for at spille fodbold.

The Champions League 300x267 - Sportsturneringer med de største præmiesummerChampions League kaldes i fodboldens verden for det forjættede land og det bliver ikke større både når det kommer til prestige og præmiesummer. Før var pengepuljen på 10,4 milliarder kroner og fra sæsonen 2018-19 vil de 32 deltagende klubber i gruppespillet få fordelt 14,5 milliarder kroner mellem sig.

Hvis man kvalificerer sig til gruppespillet er klubben sikret mindst 113 millioner kroner. Derefter får holdene 20 millioner kroner per sejr, mens de bliver betalt 6,7 millioner for en uafgjort kamp. Vinderne af Champions League vinder mere end 115 millioner kroner.

Frankrig vandt 38 millioner dollars ved VM i fodbold 2018

I VM i fodbold, som er verdens største fodboldturnering er der også høje præmiesummer. Her vandt det franske landshold for nylig 38 millioner dollars, som svarer til 244 millioner kroner, da de vandt VM-guld. Kroatien som vandt sølv kunne også rejse hjem fra Rusland med 28 millioner dollars (180 millioner kroner) i bagagen.

VM trofæet 300x165 - Sportsturneringer med de største præmiesummerMen det er ikke altid at der har været disse store præmiesummer ved VM i fodbold. Ved årets turnering i Rusland var der en samlet præmiesum på 791 millioner dollars, mens præmiesummer var på ”blot” 20 millioner dollars ved VM i fodbold i Spanien i 1982. Sponsorater og mediedækning har blandt andet været med til at der i dag fordeles 791 millioner dollars mellem de 32 deltagende hold.

Der kan være flest penge at hente i golf

Golf er kendt som en rigmandssport og derfor det ikke overraske at den største præmiesum i en individuel sportsgren er at finde i golf. Dette viser tal fra Forbes, som viser at den årlige PGA Tour vinder ender op med 77 millioner kroner i slutningen af sæsonen.

Tennisspillere bør satse på US Open

US Open 300x198 - Sportsturneringer med de største præmiesummerWimbledon plejede at være den professionelle tennisturnering med den største præmiesum, men efter at US Open lagde ti procent oven i puljen i 2017 er det nu US Open hvor de mandlige og kvindelige tennisspillere kan hente flest penge.

I alt 50,4 millioner dollars (324 millioner kroner) bliver fordelt over deltagerne i turneringen. Vinderne i singles tennis vinder hver især 3,7 millioner dollars og de to andre finaledeltagere modtager 1,825 millioner dollars.

Generelt er der mange penge at hente i de store grand slams i tennis. Fx er puljen i Australian Open på 267,5 millioner kroner. Det betød at Caroline Wozniacki blev 19,45 millioner kroner rigere da hun vandt Australian Open 2018.