Bitcoins - Om kryptovaluta og trends

Kryptovaluta er et af de helt store tale emner i år, ud over Spilnu Bonuskode, selvfølgelig. Her er der tale om digitale valutaer, som fungerer uafhængigt af banker og regeringer. Der findes mere end 2000 forskellige kryptovalutaer og Bitcoin er den første og mest populære af dem.

Bitcoin har i foråret haft lidt af en rutsjetur. I maj måned faldt kursen efter at den amerikanske mangemilliardær Warren Buffett sammenlignede bitcoin med rottegift. Før den udtalelse skulle man betale 9735 dollars for en bitcoin og efter udtalelsen kostede en bitcoin 9238 dollars.

bitcoin penge 300x254 - Om kryptovaluta og trendsBitcoin-værdien toppede i december 2017 hvor det kostede omkring 19.000 dollars at investere i en bitcoin. I juli 2018 ligger den nu på 7408 dollars for en bitcoin, hvilket betyder at værdien er blevet halveret i mindre af et år.

Bitcoin har haft en mystisk historie. Bagmanden hed først Satoshi Nakamoto, som folk mente var et navn, der dækkede over flere programmører. I 2016 stod den australske mand Craig Wright og påstod at han er skaberen af Bitcoin. Dog er folk meget skeptiske over den udtalelse, da Wright endnu ikke har bevist påstanden.

Den australske forretningsmand er også senere hen blevet sagsøgt for at have stjålet bitcoin, som nu har en værdi på flere milliarder kroner, fra den nu afdøde forretningspartner Dave Kleiman, som arbejdede som it-konsulent. De fleste tror på at både Wright og Kleiman har været med siden begyndelsen af bitcoin, som var tilbage i 2009, men det er uvist om Craig Wright er skaberen af den mest omtalte kryptovaluta.

Ripple – den store konkurrent for Bitcoin

Det står til gengæld klart hvem der har skabt Ripple, som nok er Bitcoin’ største konkurrent. I 2012 startede den amerikanske forretningsmand Chris Larsen sammen med den amerikanske programmør Jed McCaleb Ripple, som steg med 36.018 procent i værdi i 2017.

Ripple er en kryptovaluta, som er designet til at gøre afregninger og transaktioner mellem bankerne såvel hurtigere som billigere. Ripple kan revolutionere det globale finansielle afregningssystem, da de kan spare bankernes globale afregning på op til 60 %. Det positive ved Ripple er at den gennemsnitlige transaktionstid med Ripple tager fire sekunder, mens det tager omkring en time med Bitcoin.

mønter 300x198 - Om kryptovaluta og trendsDerudover har Ripple højst sandsynligt den største samling af tokens, når det kommer til de mest etablerede kryptovaluta. Mens der findes 100 milliarder Ripple mønter findes der omkring 21 millioner Bitcoin. Ripple samarbejder også med flere banker i Japan og Sydkorea om at implementere sin teknologi og derfor kan det være at Ripple har en lysere fremtid end de andre kryptovaluta. På samme tid er der også eksperter som fx den danske iværksætter Lasse Birk Olsen, som mener at Ripple måske er for centraliseret.

Olsen, som er medstifter af Coinify, peger på Bitcoin og Ethereum som de mest interessante kryptovaluta. Mens andre peger på Ripple som den næste store revolutioner findes der også personer, der betegner Ethereum, som den næste Bitcoin. Ethereum er meget mere end en valuta, da der er også er mulighed for at lave ”smart contracts” og at bygge decentraliserede applikationer.