facebook - Facebook opdaterer sin europæiske privatlivspolitik

Store og små firmaer er i gang med at opdatere deres privatlivspolitik, som andre også kender som fortrolighedspolitik. Dette har du muligvis allerede lagt mærke til, da der er mange af firmaerne, der allerede har sendt en opdateret version ud til brugerne via e-mail.

Opdateringerne kommer i kølvandet på en ny EU-lovgivning vedrørende privatliv. Den nye lovgivning træder i kraft den 25 maj 2018 og reguleringerne betyder at firmaer kan få bøder på op til 20 mio. EUR eller fire procent af firmaets årlige indkomst (alt efter hvilket beløb er højest), hvis de bryder den nye lovgivning. Det kan godt være at der er tale om en EU-lovgivning, men brugere over hele verden nyder gavn af flere af ændringerne i den nye politik.

Du kan gemme dig fra billeder på Facebook

facebook sociale medier 297x300 - Facebook opdaterer sin europæiske privatlivspolitikFacebook har blandt andet opdateret indstillingerne for fortrolighed i håb om at de bliver nemmere at forstå. Det sociale medie har også forbedret det område, der er forbundet med at de skulle have tilladelse til at benytte ansigtsgenkendelse til automatisk at identificere folk i billeder.

Fra nu af bliver folk i Europa og Canada inviteret til at sætte ansigtsgenkendelse til i stedet for at skulle slå det fra. Før i tiden antog firmaet at folk ønskede at funktionen, hvis brugerne ikke selv fravalgte den. I fremtiden vil Facebook bede alle brugere over hele verden om at bekræfte at de ønsker at bruge funktionen med ansigtsgenkendelse.

Forskel på Facebooks privatlivspolitik i Europa og USA

Den nye europæiske lovgivning har også motiveret Facebook til at dele brugernes privatlivspolitik op. Før hørte amerikanske og canadiske brugere juridisk set ind under Facebook’s datterselskab i Irland, men med det nye regelsæt hører de nu under hovedkontoret i USA.

Det betyder at der for eksempel er forskel på hvordan teenagere oplever Facebook over hele verden. I Europa skal det sociale medie leve op til at europæiske teenagere under 16 år skal have tilladelse fra forældrene for at kunne offentliggøre deres religion og politiske holdninger online. I USA gælder dette kun for børn, der er under 13 år, mens Facebook ikke vil bede om forældrenes tilladelse, hvis der er tale om brugere, der bor uden for USA og EU. I disse tilfælde vil Facebook spørge teenagerne selv om de ønsker disse funktioner.

Mark Zuckberg besøger Europa

fb 300x212 - Facebook opdaterer sin europæiske privatlivspolitikUd over opdateringerne, så kommer Facebook’s CEO Mark Zuckerberg også til høring i Europa-Parlamentet. Høringen fokuserer på deling af brugerdata og det er et møde, som skal være med til at genopbygge EU-borgeres tillid til Facebook.

Zuckerberg har allerede været til høring hos den Amerikanske Kongres, men et bredt flertal i EU-Parlamentet krævede også at Facebooks chef mødte personligt op for at stå til ansvar for det sociale medies omgang med 2,7 millioner europæiske borgeres personlige data.