Betting pa sport udvalgt billede - Betting på sport kan nu blive lovlig i de amerikanske stater

Højesteretten i USA har underkendt den forbundslov, der forbyder sport gambling og nu kan betting på sport blive lovlig i de amerikanske stater.

Højesteretten har underkendt loven fra 1992, som bliver kaldt Professionel og Amatør Sport Beskyttelse Loven, også kendt som Professional and Amateur Sports Protection Act (PASPA), der forhindrede statsautoriseret sport gambling. Den eneste undtagelse var staten Nevada, hvor folk havde lov til at vædde på resultatet i en individuel kamp. Nu har staterne mulighed for at tilbyde lovlig sport betting og der er flere stater, der allerede har startet processen.

New Jersey en den stat, der har planer om at være den først og det overrasker ingen. Mens Nevada har Las Vegas, så har New Jersey Atlantic City. Atlantic City er en by på kysten, som er kendt for sine store strande, imponerende hoteller og populære casinoer. Det er en spilleby, ligesom las Vegas og derfor er der sikkert mange lokale forretningsmænd, der klapper i hænderne over den seneste afgørelse fra højesteretten. Ud over New Jersey, så har nabostaterne Pennsylvania og New York samt Delaware, Mississippi og West Virginia også interesse i at være blandt de første amerikanske stater til at gøre betting lovlig.

Højesterettens dom kom i en sag hvor New Jersey stod over for de store professionelle amerikanske sport-ligaer NBA, NCAA, NFL, NHL og Major League Baseball. Dommen er afslutningen på seks års juridisk kamp, som altså er endt med at den forbundslov, som sport-organisationerne har lænet sig op ad i mere end 20 år er blevet underkendt.

Højesteretten forklarede at deres job er at fortolke den lov, som den amerikanske kongres har vedtaget og at beslutte om den hører i overensstemmelse med den amerikanske grundlov og her har højesteretten besluttet at det gør PASPA ikke. Højesteretten mener at den amerikanske kongres kan regulere sport gambling direkte, men hvis kongressen ikke gør dette har hver stat mulighed for at bestemme det selv.

Det hele startede da de profesionelle sportsligaer sagsøgte den forhenværende guvernør i New Jersey Chris Christie tilbage i sommeren 2012. Det så sort ud for Christe og New Jersey, da ligaerne vandt hele vejen indtil højesteretten tog sagen op i juni sidste år.

Christie fejrede hurtigt dommen ved at komme til tasterne hvor han skrev; ”en god dag for staternes rettigheder og at deres folk kan træffe sine egne beslutningerne. Borgerne i New Jersey ønskede sport gambling og forbundsregeringen havde ikke ret til at sige nej til dette. Højesteretten er enig med os i dag. Jeg er stolt over at have kæmpet for rettighederne for folk i New Jersey,” som han offentliggjorde på Twitter.

I dag er det den nuværende guvernør i New Jersey Phil Murphy, som fortsætter kampen og han var også glad over højesterets dom. Han offentliggjorde en erklæring, hvor han sagde at han så frem til at vedtage en lov, der skal autorisere og regulere sport betting i den meget nære fremtid.

Dette kommer til at have stor indflydelse på sport betting i USA. I Nevada blev der placeret væddemål for i alt 4,8 milliarder dollars i 2017 og New Jersey forventer endnu mere succes. Mens der bor ca. 3 millioner personer i Nevada bor der omkring 9 millioner personer i New Jersey. Derudover bor der tæt på 20 millioner personer i New York og ca. 12 millioner personer i Pennsylvania, som begge er nabostater til New Jersey.

 

51502? w=800 - Betting på sport kan nu blive lovlig i de amerikanske stater
 

From Visually.