VR headset - Udviklingen af VR indtil videre og hvad det kan føre til

Det er nærmest som om at der er uendelige muligheder med VR, ligesom med casino uden nemid. Blandt andet arbejder en gruppe med danske og internationale forskere på en VR-løsning, som skal hjælpe folk der lider af angst, depression, skizofreni og meget mere.

Dette er ikke kun for at hjælpe de op til 750 millioner personer, som har problemer med den mentale sundhed. Det er også for at skære ned på de omkostninger det har for samfundet. Alene i Danmark går 17,4 milliarder kroner tabt i form af fx førtidspension og sygedage, og triste tal viser også at en ud af fem danskere oplever problemer med deres mentale sundhed i løbet af et år.  

VR 300x276 - Udviklingen af VR indtil videre og hvad det kan føre tilI oktober 2017 måtte Facebook direktøren Mark Zuckerberg undskylde efter at han via VR besøgte det katastroferamte område i Puerto Rico. Men det er ikke altid negativt at besøge sådanne områder med VR. I USA bruger det amerikanske firma USC Institute for Creative Technologies VR til behandling af patienter med Post Traumatic Stress Disorder (PTSD). Her kan tidligere soldater konfrontere sin angst i trygge omgivelser.

Projektet hedder ”Brave Mind” og det handler også om at være modig, når man genoplever de dårlige minder. Folk bruger flere år på ikke at tænke på sin trauma, men nu er det altså en del af succesrig terapi med VR.

Rejs ud i verden med VR

VR bliver også brugt i rejsebranchen. Flere rejsebureauer giver kunderne mulighed for at rejse til en destination, før at de booker rejsen. Dette kan hjælpe i situationer, hvor man fx har svært ved at vælge imellem Australien og Thailand. Det kan også hjælpe med at få en bedre ide af hvordan byen, som man overvejer at besøge, er.

Det kan også hjælpe de personer, som ikke har mulighed for at rejse. Dette kan både være på grund af pengenød eller alderen, som gør at man måske ikke længere kan rejse til de steder, som man altid havde drømt om.

VR teknologi 300x200 - Udviklingen af VR indtil videre og hvad det kan føre tilIntel har fx kastet sig ud i et projekt med virtual reality, som skal hjælpe folk på plejehjem i Brasilien, som gerne vil opfylde rejsedrømme. Sammen med den online portal Razões para Acreditar, som betyder grunde til at tro på dansk, gav Intel VR-briller til pensionister på plejehjem. Her fik projektdeltagerne mulighed for at rejse tilbage til et sted, som de tidligere havde besøgt eller at rejse til det sted, som de altid havde drømt om at besøge. Intel-projektet ønsker at vise hvordan moderne teknologi kan have fordele for folks sundhed og velfærd.

Apple udvikler et headset der understøtter VR og AR

Tidligere på året kom det også frem at Apple er ved at designe et AR- og VR-headset med 16K-opløsning, 8K på hvert øje. Allerede tilbage i januar 2016 udtalte Apple direktøren Tim Cool at han mener at der følger interessante og cool ting med VR.

Det forventes at Apples AR- og VR-headset vil komme på gaden i 2020 og derfor skal vi stadigvæk vente et stykke tid før vi kommer til at lære produktet at kend. Men Apple har allerede introduceret nye AR-oplevelser. Det gjorde de da opdateringen af styresystemet iOS 11.3 kom på gaden i marts 2018. Med denne opdatering kan apps på såvel iPhones som iPads levere AR-oplevelser og dette har gjort iOS til den største AR-platform i verden.